Wandelen Tenerife

Wandelen TenerifeWandelen op Tenerife

Tenerife is een vulkanisch eiland en bijzonder geschikt om te wandelen. De beginnende wandelaar kan goed uit de voeten maar ook voor de geoefende wandelaar valt er genoeg te wandelen op Tenerife.

Vilaflor, het hoogste dorp van heel Spanje

De hoogste vulkaan is de Pico de Teide en is 3718 meter hoog. Tegen de zuidflank van deze vulkaan ligt het bergdorpje Vilaflor. Vilaflor is het hoogste dorp van Spanje en ligt op 1500 meter hoogte. Vanuit Vilaflor kun je prachtig wandelen op Tenerife. Het dorpje staat bekend om de vele gekleurde bloemen en is omgeven door Canarische pijnboombossen. Vilaflor ligt vaak verscholen in de wolken. Hierdoor is het er meestal wat frisser en dat is voor de wandelaar iets om rekening mee te houden.

Anagagebergte, nevelwouden en laurierbos

In het noordoosten van Tenerife vind je het Anagagebergte. In het gelijknamige natuurpark kun je aangenaam wandelen op Tenerife. Je vind er nevelwouden, schattige bergdorpjes, een laurierbos, stenenvelden en smalle bergpaden met af en toe een pittige klim. Dit alles in combinatie met prachtige uitzichten en schitterende bloemen en planten is het een heerlijke plek om tot rust te komen.

Het Tenogebergte, het oudste gebergte op Tenerife

Wandelen op Tenerife

In het westen en noordwesten uitlopend tot aan het schiereiland Punta de Teno ligt het Tenogebergte.Dit gebergte heeft een geschatte leeftijd van zeventien miljoen jaar. Dit gebergte is voor de geoefende wandelaar een echte aanrader. Hoge bergen, diepe ravijnen, prachtige uitzichten en complete rust. In het Tenogebergte ligt een natuurpark waar zes wandelingen uitgestippeld zijn. Bij het informatiepunt is een wandelkaart te verkrijgen.
La Orotava vallei, groen en vruchtbaar

In het noorden van Tenerife ligt de Orotava vallei. Er zijn hier heel wat wandelpaden te vinden, zeker in de wat hogere gebieden van de vallei is het heerlijk wandelen op Tenerife. Voor de wandelaar is het belangrijk te weten dat het hier vaak vochtig en mistig is door de noordelijke passaatwind. Maar daardoor is deze vallei ook zeer groen en vruchtbaar wat zich uit in een gebied met prachtige pijnboombossen, bananenplantages, druivenplantages, varens en bloemenvelden