Playa de las Americas

Playa de las AmericasPlaya de las Americas de populairste badplaats op Tenerife. Bekend van zijn langgerekte mooie lava stranden met daarlangs een boulevard en het bruisende uitgaansleven. Ook zijn er veel restaurantjes en barretjes om lekker te eten en drinken. Het hele jaar door ligt de temperatuur vaak boven de 20 graden en regent het er amper. Met andere woorden de perfecte vakantie.

Klimaat

Playa de las Americas heeft een gunstig klimaat. Het ligt op één van de warmste plekken van de Canarische eilanden. Ook is het de droogste plek van de Canarische eilanden. Met andere woorden perfect vakantieweer, veel zon en weinig regen.

Onderkomens

Playa de las Americas is gebouwd om toeristen aan te trekken. Dat houdt dus in veel keuze uit hotels en appartementen. Van simpele onderkomens tot de meest luxe hotels. Dus voor iedereen geschikt.

Winkelen

In Playa de las Americas zijn meerdere winkelcentra aanwezig. Je kunt er de gebruikelijke toeristische spulletjes kopen maar er zijn ook winkels van de bekende modeketens aanwezig. De spullen zijn vaak goedkoper door het gunstigere belastingstelsel.

Avond en nachtleven

In Playa de las Americas zijn veel restaurantjes. Van Mc Donalds tot de luxere restaurants. Daarnaast zijn er veel barretjes, amusementshallen en discotheken. Alles is aanwezig om iedereen te vermaken. Er worden vaak voetbalwedstrijden uitgezonden op grote schermen en natuurlijk is er elke dag happy hour.
Playa de las Americas1Tips

  • Het waterballet in de avond, een licht- en watershow in winkelcentrum Safari
  • Wandelen over de boulevard deze begint in het westen bij het plaatsje Los Cristianos en loopt tot Costa Adeje
  • Golfen bij één van de twee golfbanen
  • Een van de boottochten waarbij er gezocht wordt naar dolfijnen en walvissen
  • Het bezoeken van het Nationaal Park en vulkaan de Teide
  • Zwemmen bij het meest indrukwekkendste waterpark: Siam Park