Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is toch wel een béétje een bijzondere stad. Deze stad is namelijk als eerste uitgeroepen tot een officiële badplaats in Tenerife. Puerto de la Cruz heeft dan ook schitterende stranden. Helaas is de stroming bij deze stranden regelmatig erg sterk, wat het onveilig maakt om in deze wateren te zwemmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHier is echter een oplossing voor bedacht. Er is een zwembad gebouwd waar inwoners van de stad en toeristen iedere dag terecht kunnen. Dit zwembad, Lago de Martianez, is uitgerust met alles waar je maar van kan dromen. Een sauna, leuke winkeltjes, een gezellig terras en goede restaurants zijn allemaal te vinden rondom het zwembad.

Puerto de la Cruz heeft daarnaast een brede verscheidenheid aan winkeltjes. Het Plaza del Charco plein is perfect voor een avondje uit. Het plein bezit alle ingrediënten die je nodig hebt voor een gezellig avondje er op uit: gezelligheid, barretjes, terrasjes en een mooie boulevard waar je heerlijk over kan wandelen.
Het klimaat

Puerto de la Cruz ligt in het noorden van Tenerife. Het noorden van het eiland staat er om bekend wat grijzer en vochtiger te zijn dan het zuiden van Tenerife. Dit klinkt misschien wat somber, maar de temperatuur is ondanks dit erg aangenaam. De gemiddelde minimumtemperatuur in Puerto de la Cruz is 18 graden in januari en februari. Dit loopt op tot een gemiddelde temperatuur van 28 graden in augustus.

Puerto de la Cruz is dankzij het aangename weer en de mooie omgeving een geschikte plek voor een zonvakantie waarin je tevens veel kan ondernemen.